Американська влада змушує пірата-лінуксоїда пересісти на Windows
Курйозний випадок відбувся в США. Колишній адміністратор торрент-трекера EliteTorrents по кличці sk0t (Скотт Маккозленд) був присуджений до п'яти місяців в'язниці і п'ятьом місяцям домашнього арешту за те, що поставив на роздачу епізод "Зоряних воєн". Тюремний термін він уже відсидів, тепер прийшов час для другої частини покарання. Хлопцю надягли радіобраслет на зап'ястя, а на його особистий комп'ютер вирішили поставити програму для стеження, щоб перевіряти всі дії колишнього пірата в інтернету. Але тут виникла проблема. Виявилося, що програма для стеження працює тільки під Windows, а в засудженого на домашньому ПК установлена Ubuntu Linux. Недовго думаючи, влади поставили Скотту ультиматум: або ти форматуєш диск і встановлюєш Windows, або зовсім відмовляєшся від користування комп'ютером.
Такого покарання торрент-гик не очікував. Відсиджування у в'язниці він ще пережив, але повсякденне використання Windows виявилося вище його сил. "Я зв'язався зі своїм адвокатом, — говорить Скотт, — і ми будемо бороти з цим. Мене не турбує факт, що за мною будуть стежити, справа в тім, що мені доведеться цілком змінити своє життя (інша ОС, інші програми)... Це просто смішно. Чому я повинний підбудовуватися під їх софт, адже повинно бути навпаки?".
EvgenSL: как удалить этот долбанный файерволл? Он ничего сделать не дает! Uninstall'а у него нету, службу остановить прав не хватает!
Aces: надо было ставить линух никто бы тебе как руту ничего сделать не запретил. kill -9 и все
EvgenSL: понимаешь, в линуксе по умолчанию считается, что администратор умнее, чем система, а в винде наоборот!