Буддизм — найдавніша з трьох світових релігій (поряд з ісламом і християнством), заснована на вченні Будди Ґayтами Шак'ямуні, який жив приблизно з 563 до 483 року до н.е.
На думку деяких провідних індологів, арійське плем'я Будди — Шак'я, переселилося в прадавні часи в Індію з території сучасної України. Виникнувши в Індії, буддизм поступово поширився по всій Азії [1]: до Центральної Азії, Тібету, Шрі Ланки, Південно-Східної Азії, а також до країн Східної Азії, — Китаю, Монголії, Кореї та Японії.
Наприкінці XIX — початку XX ст. прихильники буддизму з'явилися у країнах Європи[2] і США.
Нині у світі є близько 360[3] млн. мирян, які сповідують буддизм, і близько 1 млн. ченців та черниць.
Буддисти світу об'єднані в дві міжнародні організації — Всесвітнє Братерство буддистів[4] (штаб-квартира в Бангкоці, Таїланд) і Азіатську буддійську конференцію за мир (штаб-квартира в Улан-Баторі, Монголія).
Добавлено спустя 5 минут 21 секунду:
YoMaYo писал(а):
начили за здравие закончили за упокой.
начинаем спор за Буддизм. прям не знаю накого поставить!! ))
регулярно, как к школе подхожу, останавливают (у них там контрольная точка) и пытаються что-то доказать. Я в Бога верю, но на уровне он есть и забыли об этом. Как минимум парят эти сектанты, а чаще всего я им говорю что-то типа "Тьмя с вами, я сатанистка", только у них уже иммунитет.
Блин...легки на помине. Вчера только сюда написала. Так они вечером приперлись по мою душу!!!!
и главное наглые сцуко .
Открываю дверь ..две тетки ..
"мы вам хотим рассказать про Бога".
я грю..да нафиг оно мне нада. и начинается "А вот почему вы так к этому относиттесь?" "А вот скажите пачиму вы не хотите??" и так далее...
Я к ним не отношусь. Года 2 назад приходила ко мне на хату одна такая. Макулатуру всякую раздавала. Я её потом пригрузил на религиозную тему... Больше я её не видел!
Ну насколько я знаю основателем буддизма считаетца Судхартха Гаутама,индийский принц,который бросил все прелести своей жизни и ушел в вечные скитания по миру в поисках нирваны.И в один прекрасный момент ему открылся путь к истиной нирване,к познанию себя.И начал он проповедовать буддизм и т.д и т.п.